Aircocertificering

RTC-contactpersoon: Henny (Yelva) Thienpondt | 09 267 73 91 | yelva@rtcoostvlaanderen.be

Partners: RTC Oost-Vlaanderen | RTC Netwerk | VDAB | EDUCAM

Doelstelling

Onderwijs en opleidingsinstellingen zelf in staat stellen hun leerlingen te certificeren voor terugwinning van gefluorisceerde broeikasgassen uit klimaat-regelingsystemen in bepaalde motorvoertuigen. 

ProjectInhoud

Het certificeringsproces bestaat uit 2 verplichte onderdelen: een opleiding en een proef.

Een eerste fase richt zich op het opleiden van leerkrachten. Zowel wat betreft het behalen van het verplichte certificaat Airco (1 dag) als wat betreft de opleiding tot erkend assessor (1/2 dag).

In een tweede fase kunnen de gecertificeerde leerkrachten in één van de 5 erkende VDAB lesplaatsen (Anderlecht, Hasselt, Herentals, Wevelgem, Wondelgem) de opleiding aan hun leerlingen doorgeven (voormiddag). In de namiddag worden de leerlingen dan door hun eigen leerkracht en een VDAB instructeur (2 assessoren zijn verplicht!) gecertificeerd.

Didactisch materiaal

Handboeken voor leerkrachten en leerlingen worden kosteloos overhandigd tijdens de opleiding. Bij EDUCAM voor de leerkrachten en bij VDAB voor de leerlingen.

AIRCOCERTIFICERING leerlingen in 2020-2021

Je kan gebruik maken van de infrastructuur bij VDAB CC Wondelgem om je leerlingen te certificeren en dit op DONDERDAG vanaf januari tot mei 2021.
Doe snel je aanvraag via dit formulier VDAB (10-dagen) Aanvraagformulier AIRCOCERTIFICERING 2020-2021   .