3. Maatmeubilair van de toekomst - Kick-off (leraren)

terug naar de zoekpagina

Thema: Hout
Organisator: RTC Oost-Vlaanderen
Adres: Lamello, Kazerneweg 19, Kruisem
Data: dinsdag 3 december 2019
Duur: 15u30-17u00
Inhoud:
Met dit project willen we de toekomstige meubelmaker, interieurbouwer, ... de nieuwste ontwikkelingen op gebied van maatmeubilair leren kennen. Om hun slagkracht en kennis te versterken gaan we de samenwerking aan met partners uit het bedrijfsleven die de leerkrachten vanuit de realiteit en praktijk kunnen bijscholen. Het algemene principe van dit project speelt in op de nood van scholen om te kunnen kennismaken met de nieuwste principes en technieken toegepast in maatmeubilair.

In het schooljaar 2017-2018 werd ism. LMC een barmeubel uitgewerkt als bouwpakket voor diverse houtscholen. Het schooljaar nadien werd ism. Sax gefocust op het integreren van sanitair. Scholen kregen een pakket aan sanitair waarrond ze een keukenelement konden uitwerken .

In 2019-2020 willen we in het verlengde van het barmeubel, een hangmeubel aanbieden, waarin een innovatief schuifdeursysteem en de nieuwste verbindingstechnieken zijn geïntegreerd.

Samen met onze partners LMC en Lamello wordt er een demomodel uitgewerkt, inclusief ontwerp, technische tekeningen en stappenplan. Het bouwpakket wordt op school binnen een afgesproken termijn gerealiseerd.
We voorzien geen kant - en - klare oplossing maar laten de leerkrachten/leerlingen zelf aan de slag gaan. Het resultaat is een demo-model dat later ook op school kan ingezet worden om rond technieken en innovaties te werken.

We voorzien een uitgebreid pakket voor het voltijds en deeltijds onderwijs en een basispakket met eenvoudigere toepassingen voor het buso-onderwijs. Zo kan elke school deelnemen aan dit project.

Doelgroep: Leerkrachten binnen het studiegebied Hout
Studiebewijs: nvt
Prijsinformatie: Gratis
Meer informatie: nvt
Meer informatie: nvt.
Max. deelnemers:     15
Aantal vrije plaatsen: 0
Volzet: ja
terug naar de zoekpagina