Inzet van erfgoed en (digital) storytelling in de zorgsector

terug naar de zoekpagina

Thema: Zorg
Organisator: i.s.m. RTC Vlaams-Brabant en FARO
Adres: Erfgoedhuis - Zusters van Liefde JM, Molenaarsstraat 22 te 9000 Gent
Data: Dinsdag 5 mei 2020, van 10u tot 15u
Inhoud: In de zorgsector wordt al sinds jaar en dag gewerkt met erfgoedobjecten om herinneringen op te halen bij personen met dementie en hun mantelzorgers. Erfgoedobjecten zijn immers uitermate geschikt om mensen hun verhaal te laten vertellen, ze dienen als katalysator voor verschillende thema's en ze nodigen uit tot een persoonlijk gesprek. Onderzoeksinstellingen, musea, archieven en erfgoedorganisaties werken daarvoor samen met zorgvoorzieningen. Als doel hebben ze het ontwikkelen van nieuwe methodieken die het welzijn en de gezondheid van cliënten en patiënten kunnen verbeteren. Dit heeft geleid tot heel wat innovatie die kan worden ingezet in de zorgsector.
Tijdens de workshop maak je kennis met technieken en foto's uit het Erfgoedhuis zoals object handling, multisensorieel storytelling en digital storytelling. Vervolgens ga je zelf aan de slag met objecten en foto's uit het Erfgoed..
Doelgroep: Leraren
Prijsinformatie: Gratis
Meer informatie: De lesgevers zijn Bart De Nil (Stafmedewerker Participatie en Welzijn FARO - Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed) en Kaat Leeman (Directeur Erfgoedhuis Zusters Van Liefde)
Max. deelnemers:     15
Aantal vrije plaatsen: 14
Volzet: nee
terug naar de zoekpagina