Hout-Bouw

Uw RTC-contactpersoon: Isabelle Herteleer | 09 267 73 89 | isabelle@rtcoostvlaanderen.be

De projecten in het studiegebied Hout-Bouw richten zich naar leerlingen 3de graad secundair onderwijs van onderwijsinstellingen in Oost-Vlaanderen. De opleidingen zijn kosteloos voor de deelnemende scholen, tenzij anders vermeld. Het jaaractieplan 2017-2018 voorziet volgende projecten:
 

Mobiel PROJECT bekistingsmateriaal

Partner: Wolftech
In de bouwsector  komen arbeiders dagelijks in contact met bekistingsmateriaal. Dankzij het vernieuwde project kunnen leerkrachten de vakmannen van morgen alvast voorbereiden op hun toekomstige job. Het RTC Oost-Vlaanderen biedt een pakket aan waarmee diverse oefeningen kunnen worden gerealiseerd. Er is eveneens digitale ondersteuning voorzien! Dit jaar organiseren we ook een TTT om het nieuwe materiaal te leren kennen. Inschrijven voor de TTT

Mobiel project ‘Veilig werken op hoogte’

Partners: Constructiv | Layher nv
Het KB van 31 augustus 2005 betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen voor tijdelijke werkzaamheden op hoogte legt voor iedereen die op een stelling werkt of deze helpt opbouwen, bepaalde voorwaarden op. RTC Oost-Vlaanderen stelt afwisselend op verschillende locaties in Oost-Vlaanderen stellingmateriaal ter beschikking voor de praktische invulling van een 1-daagse opleiding ism. experten van Mensura.

AFWERKINGSTECHNIEKEN - LAKKEN & VERNISSEN

Partner: Hesse ism. RTC West-Vlaanderen
Een meubel afwerken op een professionele manier stelt de vakman voor behoorlijk wat uitdagingen. Het eindresultaat is afhankelijk van tal van factoren: de correcte voorbereiding van het hout, de gebruikte afwerkingsproducten, de spuittechniek, de omgevingsfactoren, … Door middel van een intensieve dagopleiding wil een professional van het bedrijf Hesse de deelnemers een grondige basis bijbrengen m.b.t. het kwalitatief afwerken van een meubel. Daarnaast organiseren we een TTT om ook de leerkracht de nodige kennis mee te geven.

maatmeubilair van de toekomst

Partner: LMC
De toegepaste technologie in de meubelindustrie staat niet stil! Ingebouwde verlichting, elektrische bediening, geleidingen en scharnieren, ... zijn niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk van de schrijnwerker. LMC stond in voor het ontwerp van een barmodule waarin diverse toepassingen werden geïmplementeerd. We voorzien een bouwpakket met alle noodzakelijke onderdelen zodat de school met de leerlingen aan de slag kan! Meer info

 

archief

Duurzaam bouwen
Duurzaam bouwen volgens de BEN-principes (bijna-energieneutraal) wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwe gebouwen in Vlaanderen en Europa. RTC werkte een project uit waarbij de scholen konden intekenen voor het bouwen van een didactisch demomodel. Voor meer info over dit deel van het project klik hier .