Info voor basisscholen

NIEUW! Vijfdejaars welkom.
Er zijn een aantal veranderingen voor de volgende editie van Technologica: op vraag van de technische scholen en ons partnerschap nodigen we het 5de leerjaar uit! We hopen hen op iets jongere leeftijd te kunnen inspireren voor alles wat met techniek te maken heeft. Er is ook een nieuwe, grotere locatie: Flanders Expo!
De leerlingen leren er ingenieuze en vaak verrassende afstudeerprojecten kennen uit de derde graad van de Oost-Vlaamse technische en beroepsscholen. Het bezoek wordt begeleid vanuit Het Beroepenhuis. Daarnaast kunnen de leerlingen deelnemen aan allerlei leuke techniekworkshops die georganiseerd worden door hogescholen, technische secundaire scholen, VDAB en bedrijven. Je leerlingen ontdekken hier ongetwijfeld een fascinerende wereld.

Datum: donderdag 24 mei 2018

Wanneer: je kunt kiezen voor een bezoek in de voormiddag (8u45-11u15 of 9u25-11u55) of namiddag (12u25-14u55 of 13u05-15u35). We kunnen niet garanderen dat we jouw voorkeur van tijdstip kunnen inplannen.

Waar: Flanders Expo Gent (NIEUW)

Wie: leerlingen van het 5de leerjaar (NIEUW) uit het basisonderwijs in Oost-Vlaanderen. Let op: de doelgroep werd veranderd naar het 5de leerjaar om de impact op de schoolkeuze te verhogen.

Transport: je school staat zelf in voor de organisatie van het transport naar Technologica. Een deel van je transportkosten kan je recupereren via dit formulier.

Annuleren: je deelname annuleren kan kosteloos tem 3/5/2018. Annuleer je nadien, dan vragen we je om een annulatievergoeding van 10 euro per leerling te betalen.

Lesvoorbereiding: ons techniekfestival is gratis, maar om een optimaal bezoek te organiseren vragen we wel 1 uur lesvoorbereiding en 1 lesuur nabespreking. Dit wordt bezorgd door Het Beroepenhuis.

Begeleiding: voorzie zoveel mogelijk begeleiding: ideaal 1 begeleider per 10 leerlingen. Je leerlingen mogen vrij de workshops bezoeken, probeer ze hier zo goed mogelijk op voor te bereiden

Nog vragen? over het bezoek en over het omkaderend lesmateriaal: contacteer Het Beroepenhuis (09 330 85 50 of info@beroepenhuis.be) vraag naar Nele.

Foto's: tijdens ons event worden foto's genomen van alle deelnemers, bezoekers, leerlingen, kortom iedereen. Deze foto's worden door de organisatie gebruikt in functie van onze communicatie op de website, sociale media, jaarverslag, jaaractieplan, dit houdt zowel digitale als gedrukte media in. De financiële partners van Technologica kunnen deze foto's ook gebruiken voor eerder vermelde publicaties. Wie echt niet op de beelden wil verschijnen dient dit per mail info@rtcoostvlaanderen.be te laten weten.

Langskomen? Wil je ook samen met je leerlingen ons gratis techniekfestival ontdekken? Een bezoek aanvragen kan vanaf dinsdag 20/02/2018 via onderstaand formulier. De inschrijvingen lopen tot beide dagdelen volzet zijn. Nadien ontvang je een bevestigingsmail met de praktische afspraken en de lesvoorbereiding. Vlug een bezoek aanvragen is de boodschap!


Klik hier voor de link naar het inschrijvingsformulier