Info voor basisscholen

Wat wil je later worden? Met deze vraag worden leerlingen uit het laatste jaar van het basisonderwijs geconfronteerd. Dan is kiezen allesbehalve makkelijk. Vaak voelen kinderen zich aangetrokken tot techniek, maar komt dat niet naar boven.

Zesdejaars welkom.
Voor je leerlingen belooft Technologica een evenement te worden vol verwondering. Zij leren er ingenieuze en vaak verrassende afstudeerprojecten kennen uit de derde graad van de Oost-Vlaamse technische en beroepsscholen. Het bezoek wordt begeleid vanuit Het Beroepenhuis. Daarnaast is er ons techniekfestival met allerlei leuke techniekworkshops die georganiseerd worden door hogescholen, technische secundaire scholen, VDAB en bedrijven. Je leerlingen ontdekken hier ongetwijfeld een fascinerende wereld. Klik hier voor het inschrijvingsformulier. Max. 1000 leerlingen.

Datum: donderdag 24 mei 2018

Wanneer: je kunt kiezen voor een bezoek in de voormiddag (8u45-11u15 of 9u25-11u55) of namiddag (12u25-14u55 of 13u05-15u35).

Waar: Flanders Expo Gent (NIEUW)

Wie: leerlingen van het 5de leerjaar (NIEUW) uit het basisonderwijs in Oost-Vlaanderen. Let op: de doelgroep werd veranderd naar het 5de leerjaar om de impact op de schoolkeuze te verhogen.

Transport: je school staat zelf in voor de organisatie van het transport naar Technologica. Een deel van je transportkosten kan je recupereren (voor 20/6) via dit formulier.

Annuleren: je deelname annuleren kan kosteloos tem 30 april 2018. Annuleer je nadien, dan vragen we je om een annulatievergoeding van 10 euro per leerling te betalen.

Lesvoorbereiding: ons techniekfestival is gratis, maar om een optimaal bezoek te organiseren vragen we wel 1 uur lesvoorbereiding en 1 lesuur nabespreking. Dit wordt bezorgd door Het Beroepenhuis.

Begeleiding: voorzie zoveel mogelijk begeleiding: ideaal 1 begeleider per 10 leerlingen. Je leerlingen mogen vrij de workshops bezoeken, probeer ze hier zo goed mogelijk op voor te bereiden

Nog vragen? over het bezoek en over het omkaderend lesmateriaal: contacteer Het Beroepenhuis (09 330 85 50 of info@beroepenhuis.be) vraag naar Nele.

Langskomen? Wil je ook samen met je leerlingen ons gratis techniekfestival ontdekken? Een bezoek aanvragen kan binnenkort via onderstaand formulier. De inschrijvingen lopen tot beide dagdelen volzet zijn. Nadien ontvang je een bevestigingsmail met de praktische afspraken en de lesvoorbereiding. Vlug een bezoek aanvragen is de boodschap!


Klik hier voor de link naar het inschrijvingsformulier