Missie VVOB Ecuador 2016

Op vraag van VVOB Ecuador werd vanuit RTC Oost-Vlaanderen een tweede missie voorzien in de periode 16/04-24/04. Ook VDAB participeerde ditmaal aan het programma.

Op zaterdag 16/04 werd Ecuador echter getroffen door een zeer krachtige aardbeving (7,8 magnitude). Veel mensen verloren familie, vrienden, kennissen. Het voorziene programma moest worden omgegooid. De geplande bezoeken aan een aantal technische scholen in zone 4 werden geannuleerd.

De focus van de samenwerking lag enerzijds op het verduurzamen van lopende RTC-projecten in Ecuador maar ook de samenwerking tussen VDAB en RTC (o.a. de 10-dagenregeling) kwamen uitgebreid aan bod. Op dit moment zijn er een vijftal RTC-projecten lopende. Het gaat om mobiel materiaal (lasmateriaal, meetmateriaal, GPS, ...) dat gedeeld wordt tussen technische scholen naar de voorbeelden uit Vlaanderen. Het bedrijfsleven voorziet cofinanciering naar analogie met Vlaanderen.

Anderzijds stonden RTC en VDAB samen in voor drie lezingen op het internationale seminarie voor het technisch en beroepsonderwijs georganiseerd door het ministerie van onderwijs Ecuador. Dit congres vond plaats in Quito op donderdag 21/04 en vrijdag 22/04.

Foto's