Mail niet zichtbaar? Klik hier…
RTC Oost-Vlaanderen
maart 22/03/2017 nr. 107
In de kijker
STEM-bedrijventraject@RTC:  op 28 april '17 zijn we te gast bij SVK te Sint-Niklaas voor de vierde en laatste regionale sessie van het STEM-leertraject. De voorbije sessies bij NIKO, Van Hoecke en Krinkels leverden in ieder geval bruikbare info op om als school met een bedrijfsopdracht aan de slag te gaan. Op die manier profileert RTC zich als duidelijke verbinder tussen school en werkplek in functie van uitdagende STEM-scholen. Meer info

SAVE THE DATE - Duaal leren - Facts en FAQ's: op 16 mei '17 van 16u00 tot 17u30 informeren we jullie over Duaal leren in Oost-Vlaanderen. Het Departement Onderwijs & Vorming licht het voorlopige kader toe en enkele ervaringsdeskundigen uit Oost-Vlaamse scholen vertellen over de praktijk van de nieuwe onderwijsvorm dit schooljaar. Uiteraard is er tijd en ruimte voorzien voor jullie vragen. Heb je nu reeds vragen of hot items mail ze naar isabelle@rtcoostvlaanderen.be. Het infomoment vindt plaats in de Eskimofabriek te Gent tijdens Technologica !

Hout/Bouw

Werfbezoek WOLFTECH in combinatie met PROJECTGROEP BOUW op 4 mei '17 van 13u30 tot 16u30: TA's en leerkrachten uit het studiegebied bouw worden uitgenodigd op een werf van Wolftech. We bekijken een voorstel om het bekistingspakket te vernieuwen en krijgen een rondleiding op de werf. Aansluitend bekijken we de mogelijkheden voor het jaaractieplan 2017 - 2018. Mailtje naar isabelle@rtcoostvlaanderen.be om in te schrijven.

Land- en tuinbouw
Inspiratiesessie en Projectgroep LAND- EN TUINBOUW bij ROOFFOOD op 25 april '17 van 11u30 tot 15u00: Rooffood is een innovatief project waar stadslandbouw en duurzame voeding centraal staan. We komen er alles te weten over hun aanpak, visie en kunnen proeven van de heerlijke DAK-schotels. Geïnteresseerde leerkrachten kunnen inschrijven kan via deze link .


Mechanica-Elektriciteit / Auto

Technologica: minister Crevits opent op 16 mei '17 deze 11de editie. Heb je zicht op de eindwerken waarmee je wenst deel te nemen of heb je interesse om een techniekworkshop te geven? Meer info en inschrijven Laat weten dat je van de partij bent via facebook .

Save the date CNC-infobeurs op 7 juni '17: 
RTC West- en Oost-Vlaanderen organiseren een CNC-infobeurs waarbij we scholen op één moment in contact brengen met een aantal partners die (simulatie)software of kennis i.k.v. CNC aanbieden, waaronder Heidenhain, Siemens, Keller, Fanuc, Haas, VDAB. Zij komen de mogelijkheden voor het onderwijs voorstellen waarna er tijdens het netwerkmoment vragen kunnen gesteld worden. Hou alvast 7 juni van 9u00 tot 14u00 vrij.

Projectgroep MECHANICA-ELEKTRICITEIT-AUTO (carrosserie) bij DE LIJN op 20 april '17:
We zijn te gast bij De Lijn te Gent. We maken er kennis met het bedrijf en hun atelier. Samen met scholen die carrosserie aanbieden willen we tijdens dit moment concreet nadenken over mogelijke acties met De Lijn. De projectgroepleden mogen binnenkort een uitnodiging verwachten per mail.

Voeding
Inspiratiesessie en Projectgroep VOEDING bij ROOFFOOD op 25 april '17 van 10u00-13u30:
Rooffood is een innovatief project waar stadslandbouw en duurzame voeding centraal staan. We komen er alles te weten over hun aanpak, visie en kunnen proeven van de heerlijke DAK-schotels. Geïnteresseerde leerkrachten kunnen inschrijven kan via deze link .

 

facebook Contact Nieuwsbrief niet langer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. Vlaanderen is onderwijs en vorming logo