Mail niet zichtbaar? Klik hier…
RTC Oost-Vlaanderen
november 22/11/2017 nr. 115
In de kijker
Geslaagd RTC-netwerkmoment: op 14/11 organiseerden we ons jaarlijkse netwerkmoment. Thema dit jaar was 21ste eeuwse vaardigheden in het beroepsonderwijs. 130 mensen namen deel. Veel lachende gezichten alvast. Bekijk zeker de foto's en presentatie via deze link .
Jaarverslag 2016-2017: blik - samen met ons - terug op de realisaties van het voorbije schooljaar. Meer info.

Projectwerking bedrijf+school:
we zijn ervan overtuigd dat in het Oost-Vlaamse TSO/BSO-landschap reeds meer scholen projectmatig werken met bedrijven en zijn benieuwd naar jullie ervaringen hierbij.
Het verder uitbouwen van dit soort samenwerkingen en kruisbestuivingen in de toekomst zien we als een mogelijke opportuniteit. Contacteren jullie ons indien dit bij jullie op school het geval is?

TECHCLASS 2018:
van 8/01/18 tot 29/03/18. Meer info.

Hout-Bouw
De opleiding ‘SlimBouwen’ van het Steunpunt duurzaam wonen en bouwen, voor leerkrachten hout, bouw en technieken focust dit jaar op benoveren, binnenisolatie van muren en verstandig ventileren. De opleiding bestaat uit vier opleidingsdagen met veel afwisseling tussen theorie en praktijk. Dit is een eenmalig kosteloos aanbod!
Meer info en inschrijven via deze link .

Mechanica-Elektriciteit
Electro Brain:
dé sectorproef, voor jongeren/cursisten in een elektrotechnische opleiding. Meer info

Montage en onderhoud:
samen met  RTC West-Vlaanderen organiseerden we op 15/11 een infomoment rond een didactisch pakket onderhoudstechniek. Het pakket, een motorreductor met riemaandrijving werd onder andere ontwikkeld i.s.m. CET en BEMAS . Ruim 80 deelnemers waren aanwezig. Meer info en foto's.

TTT 'op school certificeren van leerlingen':
de eerste train the trainer is achter de rug. 15 leerkrachten namen deel aan de opleiding van het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL). Ze maakten er kennis met een excel-tool om een lasnaad op een objectieve manier te beoordelen. De deelnemende leerkrachten kunnen er nu mee aan de slag op school. Klik hier voor de foto's. De opleiding gemist? Er werd een tweede datum voorzien op 8/03/18. De opleiding duurt een dag en vindt plaats in het VDAB CC te Wondelgem. Inschrijven

Smeertechnieken: bij ArcelorMittal kan je met je leerlingen 'smeertechnieken' volgen in het opleidingscentrum van het bedrijf. We focussen hierbij op scholen met een studierichting MVT, EM of IOT uit het laatste jaar. Wil je als leerkracht de opleiding volgen? Dan kan dit op 23/02/18. Meer info en inschrijven

Technologica op 24/05/18 vindt de 12de editie van het techniekfestival plaats. Omdat we het aantal leerlingen uit het basisonderwijs willen verhogen, doen we een dringende oproep naar het technisch en beroepsgericht onderwijs om ook aanwezig te zijn met een techniekworkshop voor deze doelgroep. Een engagement vanuit elke Oost-Vlaamse is ons streefdoel. Geïnteresseerd? Mailtje naar liza@rtcoostvlaanderen.be

Voeding

Mobiel pakket kookmateriaal:
hoogtechnologisch kookmateriaal, een Pacojet, Polyscience en Thermomix zijn ter beschikking om op school aan de slag te gaan. Check hier de mogelijkheden voor ontlening.

 

facebook Contact Nieuwsbrief niet langer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. Vlaanderen is onderwijs en vorming logo