Mail niet zichtbaar? Klik hier…
RTC Oost-Vlaanderen
januari 24/01/2018 nr. 118
In de kijker
Projectoproep voor meer gekwalificeerde uitstroom. De Provincie Oost-Vlaanderen (Flankerend Onderwijsbeleid) ondersteunt projecten die schooluitval tegengaan.  Meer info.

SAVE THE DATE! Op donderdag 15/03 vanaf 15u wordt vanuit het streekoverleg 'Waas en Dender' een Infomoment rond 'duaal leren' georganiseerd te Sint-Niklaas. Vertegenwoordigers vanuit de betrokken ministeries en ervaringsdeskundigen uit de proeftuinen gaan graag met u in gesprek. Noteer deze datum alvast in je agenda!

Duaal leren jongeren op snuffelstage: kans om een week lang in een onderneming rond te “snuffelen”. Meer info.

Chemie
SAVE THE DATE! Op 23/04 nodigen we, samen met de Stad Gent en Essenscia, de scholen en bedrijven met een link naar chemie uit in het bezoekerscentrum van de Gentse haven. We willen vanuit een dialoog komen tot enkele acties die het onderwijs en de industrie dichter bij elkaar brengen. Meer info volgt!

Hout-Bouw
Maatmeubilair van de toekomst! Door een samenwerking van RTC met LMC kunnen we de scholen een didactisch model aanbieden waar tal van innovatieve technieken uit de meubelindustrie aan bod komen. Een niet te missen kans. Info en inschrijven


Slim Bouwen
! Het Oost-Vlaamse Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen organiseert samen met VDAB Hamme en Constructiv, opnieuw een opleiding ‘Slim bouwen’ voor leerkrachten hout, bouw en technieken. Meer info en inschrijven

Land- en tuinbouw

Agro-machinepark: in het voorjaar (februari - maart 2018) kunnen we dankzij een unieke samenwerking tussen acht partners innovatief land- en tuinbouwmateriaal ter beschikking stellen van de Oost-Vlaamse scholen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij om hieraan deel te nemen! Meer info


Mechanica-Elektriciteit
Infomoment machineveiligheid 6/02: RTC West-Vlaanderen en RTC Oost-Vlaanderen slaan de handen in elkaar en nodigen je uit bij LVD Gullegem voor een infomoment rond machineveiligheid. Gastspreker Philippe Pierloz (Vinçotte) licht er de machinerichtlijn toe specifiek voor schoolprojecten. Meer info en inschrijven .

EANDIS Spitsdagen: ontmoetingsmoment voor technische leerkrachten elektriciteit en elektromechanica op 7/02 te Melle. Meer info.

Technologica:
op 24/05 in Flanders Expo! Wil je een techniekworkshop aanbieden? Neem dan zeker contact op met ons . Weet je al welke eindwerken zullen meedoen? Je kan de info doorgeven via het inschrijvingsformulier op onze website!

TTT 'op school certificeren van leerlingen': we organiseren op 8/03 i.s.m. het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) een train the trainer voor leerkrachten lassen-constructie, fotolassen, pijpfitten...(BSO, BuSo, CLW). Tijdens de opleiding leer je werken met een exceltool om een lasnaad op een objectieve manier te beoordelen. De opleiding duurt een dag en vindt plaats in het CC Wondelgem. Inschrijven

POM: er zijn nog opleidingsdata beschikbaar voor het voorjaar 2018. Inschrijven

 

facebook Contact Nieuwsbrief niet langer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. Vlaanderen is onderwijs en vorming logo