Mail niet zichtbaar? Klik hier…
RTC Oost-Vlaanderen
februari 20/02/2018 nr. 119
In de kijker

Ben je leerkracht in het TSO of BSO?
Geef jouw mening over professionalisering en innovatie in het arbeidsmarktgericht onderwijs. Je kan de online vragenlijst nog invullen tot eind deze maand.  Meer info

Knelpuntberoepen 2018:
zoektocht naar geschikt technisch personeel nog scherper door huidige conjunctuur. Meer info

Infomoment Duaal leren | 15 maart '18:
heb je interesse in Duaal leren? Nog veel vragen? Nood aan een stand van zaken? Meer info en inschrijven

Duaal leren in de technologische industrie:
Agoria organiseert een aantal regionale infosessies voor scholen en bedrijven. Meer info

Inspiratiesessie 'Steamy Windows' | 26 april '18:
Vlajo organiseert in de flagshipstore van BNP in Gent een STEM-event waarbij robottechnologie, 3D-printing en crowdfunding centraal staan! Meer info en inschrijven.

Chemie


Netwerkmoment Chemie | Industrie en Onderwijs:
op 23 april '18 nodigen we, samen met de Stad Gent en Essenscia, de scholen en bedrijven met een link naar chemie uit in het bezoekerscentrum van de Gentse haven. We willen vanuit enkele inspirerende verhalen tot een dialoog komen om acties te definiëren. Meer info en inschrijven.

Hout-Bouw


Save the date! Dag van het Dak | 29 mei '18: Een unieke samenwerking tussen Recticel, Rockwool, VMZINC, I.R.S-Btech en RTC heeft geleid tot een praktijkdag voor leerlingen rond platte en hellende daken! Dakwerkers verzorgen de workshops om de leerlingen vanuit de praktijk te inspireren! Noteer alvast deze datum en meer info volgt binnenkort.

Mechanica-Elektriciteit

Machineveiligheid schoolprojecten:
op 6 februari '18 organiseerden we samen met RTC West-Vlaanderen een infomoment bij LVD Gullegem. Gastspreker Philip Pierloz (Vinçotte) lichtte er de machinerichtlijn toe specifiek voor schoolprojecten, nadien volgde een bedrijfsbezoek. Bekijk de foto's en download de presentatie via deze link .

Technologica | 24 mei '18 in Flanders Expo!
Wil je een techniekworkshop aanbieden? Neem dan zeker contact op met ons . Weet je al welke eindwerken zullen meedoen? Je kan de info doorgeven via het inschrijvingsformulier op onze website!

Smeertechnieken voor leerkrachten | 21 maart '18: een aanrader ikv de lessen onderhoud! We bieden deze opleiding aan ism ArcelorMittal in Gent. Inschrijven

TTT 'op school certificeren van leerlingen'|8 maart '18: i.s.m. het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) organiseren we een train the trainer voor leerkrachten lassen-constructie, fotolassen, pijpfitten...(BSO, BuSo, CLW). Tijdens de opleiding leer je werken met een exceltool om een lasnaad op een objectieve manier te beoordelen. Inschrijven

Voeding

Aanbod Alimento:
De laatste opleidingen van het schooljaar voor leerkrachten staan online. Snel inschrijven is de boodschap. Aanbod en inschrijven .

 

facebook Contact Nieuwsbrief niet langer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. Vlaanderen is onderwijs en vorming logo