Mail niet zichtbaar? Klik hier…
RTC Oost-Vlaanderen
maart 21/03/2018 nr. 120
STEM-projectoproep
Volgend schooljaar willen we graag samen met jullie STEM-projecten uitwerken. We voorzien max. 1.000 euro per project. Leerlingen werken samen met een bedrijf/organisatie. En je engageert je om deel te nemen aan het STEM-traject. Onze community STEM wil op die manier projectwerking bevorderen, een kwaliteitsverbetering van projecten nastreven en goede voorbeelden van samenwerking onderwijs-bedrijf delen.
We stellen vier criteria voorop: maatschappelijke relevantie, studierichtingoverstijgend samenwerken,
STEM en een aanvraagformulier. Je kan een beroep doen op RTC om je project te helpen uitwerken. Gedurende het schooljaar zetten wij de projecten in de kijker via sociale media, website,… In het najaar voorzien we vorming rond bv. pitching, projectmanagement, digital skills…, die niet alleen bruikbaar is voor het goedgekeurde project, maar ook voor toekomstige samenwerkingen met bedrijven. In februari '19 voorzien we een STEM-event om een nieuwe oproep in de kijker te zetten en om te inspireren. Alle Oost-Vlaamse scholen met een 3de graad beroepsgericht en technisch onderwijs kunnen uiterlijk 25 mei '19 een voorstel indienen. Meer info

Auto
Trefdag carrosserie op 18 april '18 te Ghistelinck Waregem:
maak kennis met de nieuwste carrosserietechnieken en evoluties bij garagebedrijf Ghistelinck. We bieden u drie workshops:
  • UV-sneldrogende vernis
  • smartrepair bumperherstel d.m.v. lassen
  • lakken op basis van stikstof.
Nadien bekijken we vanuit een partnerschap (RTC-onderwijs-bedrijfsleven) welke ondersteunende rol we kunnen spelen. Meer info en inschrijven.

Dit initiatief organiseren we samen met de collega's van RTC West-Vlaanderen.

Chemie

Netwerkmoment Chemie | Industrie en Onderwijs:
op 23 april '18 nodigen we, samen met de Stad Gent en Essenscia, de scholen en bedrijven met een link naar chemische industrie uit in het bezoekerscentrum van de Gentse haven. We willen vanuit enkele inspirerende verhalen tot een dialoog komen om acties te definiëren. Meer info en inschrijven.

Hout-Bouw

Save the date! Dag van het Dak | 29 mei '18
: Een unieke samenwerking tussen Recticel, Rockwool, VMZINC, I.R.S-Btech en RTC heeft geleid tot een praktijkdag voor leerlingen rond platte en hellende daken! Dakwerkers verzorgen de workshops om de leerlingen vanuit de praktijk te inspireren! Noteer alvast deze datum en meer info volgt na de Paasvakantie.


Mechanica-Elektriciteit
Technologica | 24 mei '18 in Flanders Expo! Ons techniekfestival nadert. Ruim 1000 leerlingen van het 5de leerjaar komen die dag langs. We willen hen een boeiende dag bezorgen, daarom zijn techniekworkshops welkom! Wil je een workshop aanbieden? Neem dan zeker contact op met ons . Weet je al welke eindwerken zullen meedoen? Je kan de info doorgeven via het inschrijvingsformulier op onze website! We hadden graag ten laatste eind april alle info doorgekregen.


 

facebook Contact Nieuwsbrief niet langer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. Vlaanderen is onderwijs en vorming logo