Mail niet zichtbaar? Klik hier…
RTC Oost-Vlaanderen
april 27/04/2018 nr. 121
In de kijker
Oproep STEM-projecten: samenwerking TSO/BSO en het bedrijfsleven. RTC voorziet max. 1000 euro per project. Meer info
RTC projecten Ecuador: lees het verslag van onze samenwerking met VVOB. Meer info

Auto

Trefdag carrosserie te Ghistelinck Waregem:
op 18 april maakten een 30-tal leerkrachten uit Oost- en West-Vlaanderen kennis met de nieuwste carrosserietechnieken bij garagebedrijf Ghistelinck. Bekijk de foto's hier .


Chemie

Netwerkmoment Chemie | Industrie en Onderwijs:
op 23 april nodigden we, samen met de Stad Gent en Essenscia, scholen en bedrijven met een link naar chemische industrie uit in het bezoekerscentrum van de Gentse haven. Een dialoog tussen industrie en onderwijs was de opzet. Beide partijen toonden interesse om volgend schooljaar concreet aan de slag te gaan. Meer info.

Hout-Bouw

Inspiratie op de praktijkdag DAK | 29 mei '18
: Een unieke samenwerking tussen Recticel, Rockwool, VMZINC, I.R.S-Btech en RTC Oost- en West-Vlaanderen heeft geleid tot een praktijkdag voor leerlingen rond platte en hellende daken! Dakwerkers verzorgen de workshops om de leerlingen vanuit de praktijk te inspireren! Meer info .


Technologica
Inschrijven eindwerken! Op 24 mei '18 verwelkomen we je graag op Technologica in Flanders Expo. Weet je al welke eindwerken zullen meedoen?  Geef dan snel de info door via het inschrijvingsformulier op onze website! We hadden graag ten laatste 4 mei 2018 alle info doorgekregen.

VDAB 10-dagen
Gratis opleidingen voor leerkrachten ikv de 10-dagen:
Momenteel volgen leerkrachten, die nu de infrastructuur van VDAB gebruiken in het kader van de 10-dagenregeling, verplicht een ‘wegwijsdag’. Indien gewenst kunnen leerkrachten via schaduwdagen verder oefenen op de infrastructuur van VDAB. Beide zijn gratis.

Wanneer leerkrachten echter bijkomende opleiding wensen, kan dit tegen betaling volgens de tarieven van de werknemersopleidingen. Mede omwille van de kostprijs, wordt van deze laatste optie zelden gebruik gemaakt. Ook stelt VDAB vast dat de schaduwdagen niet volstaan, om leerkrachten voldoende in staat te stellen, om leerlingen op te leiden op de infrastructuur.

Om deze redenen wil VDAB leerkrachten vanaf schooljaar 2018-2019 gratis opleiden in functie van het gebruik van de infrastructuur. Via onderstaande vragenlijsten wensen we een zicht te krijgen op de noden. Graag hadden we jullie reactie ontvangen tegen uiterlijk 13 mei 2018:
Meer info


 

facebook Contact Nieuwsbrief niet langer ontvangen? Schrijf u dan hier uit. Vlaanderen is onderwijs en vorming logo