Kunststoffentechnologie - bedrijfsbezoeken

U heeft zich dit schooljaar ingeschreven voor een leerlingensessie kunststoffentechnologie? Dan willen wij samen met PlastIQ jouw opleiding nog wat kracht bijzetten en  bieden we de leerlingen en begeleidende leerkracht de mogelijkheid aan om een bedrijfsbezoek te maken.
Drie bedrijven hebben zich in Oost-Vlaanderen geëngageerd voor een bedrijfsbezoek in de week van 25 februari 2019.
Je kan je voorkeur doorgeven via het formulier onderaan de pagina, op 15/12/2018 sluiten we de inschrijvingen af.

(1) Avamoplast - Lokeren

Avamoplast specialiseert zich in de ontwikkeling en de productie van eenmalig te gebruiken plastic voedselverpakkingen. Het is een familiebedrijf, opgericht in 1993 door André Van Moeseke. De stichter had ervaring in een vooraanstaande Belgische verpakkingsfabrikant en zag heel wat mogelijkheden om een eigen bedrijf voor voedselverpakkingen op te richten. In het eerste jaar concentreert André zich uitsluitend op het verdelen van verpakkingen voor andere producenten. In 1994 start Avamoplast met de eigen productie van thermoformverpakkingen. Sindsdien zijn er jaarlijks uitbreidingen en in 2013 schakelt het management om. André zet een stapje opzij en draagt de bevoegdheden over aan zijn dochter Sylvie en zijn zoon John. Ze dragen nu elk vanuit hun specifieke functie de verantwoordelijkheid over de dagelijkse leiding. Net als hun vader gaan ze prat op kwaliteit. Het BRC/IoP-certificaat is daar hét bewijs van. Sinds 2006 krijgt Avamoplast telkens een verlenging voor de plastic voedselverpakkingen. Een mooie erkenning van hun consistente inspanningen. Benieuwd naar welk gamma ze ondertussen hebben uitgebouwd?

www.avamoplast.be

 • Inhoud: er wordt gestart met een bedrijfsfilm van ongeveer 10 min waarin er dieper wordt ingegaan op de geschiedenis en toekomst van Avamoplast en waarin de 2 processen nl thermoforming en spuitgieten worden toegelicht. Daarna wordt een rondleiding voorzien in de productie.
 • Geschikt voor: zowel tso en aso
 • Duurtijd van de rondleiding: 1u – 1u30
 • Adres van het bedrijf: Industriepark ‘De Rozen’, Kaarderslaan 18, 9160 Lokeren
 • Extra: voor dit bezoek zijn veiligheidsschoenen nodig

(2) Tekniplex - Erembodegem

De activiteit van het huidige Tekni-Plex Europe NV startte in 1968 in België onder de naam Action Plastic & Rubber Co. Eind jaren zeventig werd de naam gewijzigd in Action Technology Belgium NV en verhuisde het bedrijf naar zijn huidige locatie aan de Industrielaan in Erembodegem (Aalst). Tekniplex extrudeert kunststofslangen die gebruikt worden in bv. Handpompjes. In 1982 verwierf Action Technology Belgium NV Gommaform, een rubberproducerend bedrijf in Milaan, Italië. Dit bedrijf is momenteel bekend als Action Technology Italia SpA. In 1998 werd het Amerikaanse moederbedrijf overgenomen door Tekni-Plex Inc met het hoofdkantoor in Wayne, New Jersey. Vervolgens werd de naam van het bedrijf in België gewijzigd in Tekni-Plex Europe NV. Dit bedrijf opereert met meerdere divisies: Action Technlogy België, Tekni-Films Europe, Tri-Seal en Natvar. Tekni-plex Europe NV heeft ook drie dochterondernemingen: Action Technology Italia SpA, Colorite Europe Ltd en Top-Seals GmbH in Gronau (Leine), Duitsland. Colorite Europe is een medisch pvc-bereidingsbedrijf in Belfast, Noord-Ierland.

www.tekniplex.be

 • Inhoud: er wordt gestart met een presentatie rond veiligheid en GMP, gevolgd door een bedrijfsrondleiding en introductie in kunststof - extrusie.
 • Geschikt voor: zowel tso en bso
 • Duurtijd van de rondleiding: 1u30 – 2u
 • Adres van het bedrijf: Industrielaan 37. 9320 Erembodegem
 • Extra: voor dit bezoek zijn een veiligheidsbril en een fluohesje nodig

(3) Alpla - Oudenaarde

Wij produceren innovatieve verpakkingssystemen, flessen, sluitingen en spuitgietonderdelen voor een breed scala van industrieën. Ons bedrijf en onze producten worden gevormd door onze traditie als een familiebedrijf, ons gebruik van de nieuwste technologieën, ons verlangen naar innovatieve oplossingen en de expertise en toewijding van onze medewerkers.


 • Inhoud: het volledige productieproces van PET-korrel tot PET-fles.
 • Geschikt voor: zowel tso en bso
 • Duurtijd van de rondleiding: 1u – 1,5u
 • Adres van het bedrijf:  Westerring 13, 9700 Oudenaarde
 • Extra: voor dit bezoek zijn veiligheidsschoenen nodig

Inschrijvingsformulier:

School:   
Contact:   
E-mail:   
Telefoon:   
Naam begeleider(s):   
Aantal leerlingen:   
Jaar: 

 
Studierichting:   
Voorkeurbedrijf 1: 

 
Voorkeurbedrijf 2: 


 
Voorkeurmoment (meerdere mogelijk): 
 
   ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord. *