RTC Netwerkevent op 14/11/2017

Inschrijven kan nog tot en met 26/10/2017

Situering:

Naar jaarlijkse traditie organiseren we een netwerkmoment. Een thema op het snijpunt onderwijs-arbeidsmarkt staat er centraal. De inbreng van een spreker zorgt voor het centrale gedeelte. Je ontmoet er zeker mensen die voor jouw interessant zijn.

de toekomst begint vandaag: 21ste eeuwse vaardigheden in het beroepsonderwijs

'Om goed te kunnen functioneren in beroep en maatschappij heb je als jongere tegenwoordig andere vaardigheden nodig dan pakweg twintig jaargeleden'
In februari 2016 publiceerde het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ECBO) een rapport vanuit bovenstaande invalshoek. In het rapport schetsen de auteurs Ingrid Christoffels en Pieter Baay aan de hand van literatuuronderzoek welke veranderingen op ons afkomen. En welke eisen die ontwikkelingen stellen aan werknemers en burgers van de toekomst. Dat culmineert in een set van vaardigheden die in het bijzonder relevant zijn voor het arbeidsmarktgericht en technisch onderwijs.

Dhr. Pieter Baay schetst samen met ons de 21ste eeuwse vaardigheden die van belang zijn voor de arbeidsmarkt en leven lang leren, en daarmee voor de toekomstbestendigheid van de leerlingen die nu worden opgeleid.

Praktisch:

 • dinsdag 14/11/2017
 • DE KROOK
  zaal De Blauwe Vogel
  Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent
  Route: http://dekrook.be/bereikbaarheid
 • Parkeren kan in de ondergrondse betaalparking op het Zuid.

Programma:

 • 17u00: onthaal met koffie
 • 17u30: verwelkoming + lezing 21ste eeuwse vaardigheden in het beroepsonderwijs 
 • 18u30: feedback vanuit de zaal
 • 18u45: hapje en drankje

Inschrijven:

Deelname aan het netwerkmoment is kosteloos. Inschrijven is evenwel verplicht en kan nog tem 26/10/2017 via onderstaand formulier:

Voornaam:   
Naam:   
Functie:   
Organisatie:   
E-mail:   
Duid uw keuze aan: