STEM-projecten 2019-2020

RTC Oost-Vlaanderen | Provincie Oost-Vlaanderen | TOFAM Oost-Vlaanderen

Waarom?

Onze samenleving evolueert snel en staat voortdurend voor grote uitdagingen bijvoorbeeld rond duurzaamheid, energie, mobiliteit, industrie, gezondheid …Het is belangrijk dat onderwijs jongeren opleidt met aandacht voor deze uitdagingen, enerzijds door (STEM)kennis te laten verwerven en anderzijds door jongeren te stimuleren in probleemoplossend denken, creatief denken, ... Daarom lanceerde RTC Oost-Vlaanderen in het schooljaar 2019-2020 een nieuwe projectoproep waarbij leerlingen uit de 3de graad (bso, buso, dbso en tso) het voortouw nemen om antwoorden vinden op verschillende uitdagingen, ondersteund door bedrijven en ondernemingen.

Met deze projectoproep willen we niet alleen de leerlingen versterken, maar ook leraren. Zo willen we de STEM-didactiek en projectmatig werken bevorderen door het delen van goede voorbeelden,het aanbieden van handvaten i.f.v. studierichting overstijgende samenwerking, ... We willen ook de samenwerking tussen school en bedrijven en ondernemingen versterken, maatschappelijke relevant onderwijs promoten en last but not least het beroepsgericht en technisch onderwijs positief in de kijker zetten.

18 STEM-projecten!

Na 12 succesvolle STEM-projecten tijdens het schooljaar 2018-2019, zullen er maar liefst 18 STEM-projecten in het schooljaar 2019-2020 worden uitgevoerd door 12 scholen. Sommige scholen zetten hun project van het vorige schooljaar verder, anderen beginnen aan een gloednieuw project.

en nu?

Tijdens het schooljaar 2019-2020 zullen deze projecten worden uitgevoerd. Voor jou lichten wij graag een tipje van de sluier op! Bekijk de knoppen hieronder voor een beknopte samenvatting van elk project.
Benieuwd naar meer? Gedurende het schooljaar kan je hieronder d.m.v. foto's en video's bekijken hoe deze STEM-projecten verder evolueren.

Tot slot, het beroepsgericht en technisch onderwijs heeft heel wat kennis en expertise i.v.m. STEM-onderwijs. We zijn dan ook heel benieuwd naar de resultaten van deze boeiende projecten!

wil je weten waarmee onze STEM-AMBASSADEURS vandaag bezig zijn?ONTDEk hier DE STEM-PARTNERS.


de 18 STEM-projecten;