Techniekfestival

Uw RTC-contactpersoon: Liza Stormens | 09 267 73 94 | liza@rtcoostvlaanderen.be

De datum voor een 13de editie: 23/05/2019


Technologica en Boetiek Techniek bundelen de krachten en smelten samen tot het Techniekfestival. Het Techniekfestival wordt gedragen door een breed partnerschap: RTC Oost-Vlaanderen, TOFAM Oost-Vlaanderen, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent, Alimento, VOLTA, PlastIQ/Co-Valent, Cobot en ArcelorMittal.

www.techniekfestival.beTechniekfestival in het kort
Ons doel tijdens deze editie is om het brede publiek kennis te laten maken met technisch en creatief talent! Als rode draad door ons event, loopt het studiegebied mechanica-elektriciteit, aanwezig binnen de sectoren: metaal en technologie, elektriciteit, voeding, textiel, kunststoffen en chemie.

  1. 1500 leerlingen van het 5de leerjaar basisonderwijs maken kennis met techniek via techniekworkshops en een bezoek aan de GiP’s (geïntegreerde proeven / eindwerk).
  2. 1000 leerlingen van het 5de jaar beroepsgericht en technisch onderwijs mechanica-elektriciteit maken kennis met technologieën binnen de verschillende sectoren door vaktechnische workshops.
  3. Leerlingen uit de finaliteitsjaren mechanica-elektriciteit presenteren er hun GiP. We vragen om dit jaar langer te blijven, tot 20 uur! Met de nodige catering uiteraard!
  4. ’s Avonds (17u – 20u) bieden we een nocturne aan voor het brede publiek. Het doel is om samen met de leerlingen van de GiP en de bedrijven uit de betrokken sectoren, het beroepsgericht en technisch onderwijs in een positief daglicht te stellen. We laten iedereen van ouders tot leraren basisonderwijs, kennismaken met de mogelijkheden binnen het studiegebied mechanica-elektriciteit. Zowel in het secundair, in het hoger onderwijs als op de arbeidsmarkt. Henk Rijckaert is gastheer en neemt de gasten mee tijdens een bezoek aan het event.


ARCHIEF TECHNOLOGICA