Voeding

Uw RTC-contactpersoon: Henny Thienpondt | 09 267 73 91 | yelva@rtcoostvlaanderen.be

De projecten in het studiegebied Voeding richten zich naar leerlingen 3de graad secundair onderwijs van onderwijsinstellingen in Oost-Vlaanderen. De opleidingen zijn kosteloos voor de deelnemende scholen, tenzij anders vermeld. Het jaaractieplan 2018-2019 voorziet volgende projecten:

MOBIEL PAKKET KOOKMATERIAAL

Partner: Cnudde
Techniek doet zijn intrede in de restaurantkeuken zodat men met de nodige finesse en precisie de gerechten kan bereiden. De Polyscience, Pacojet en Thermomix worden in de professionele keuken dagelijks gebruikt. Deze toestellen maken deel uit van dit project en kunnen door de scholen uitgeleend en gebruikt worden op school.

Operational excellence | Management van de grootkeuken

Partner: Compass Group
Catering en de grootkeuken hebben de laatste jaren een immense evolutie gekend. Zowel in de profit als in de non-profit-catering hebben nieuwe technieken en managementtools hun ingang gevonden. Dit alles in functie van het behalen van topkwaliteit in combinatie met een mooi bord! In enkele Gentse bedrijfskeukens kunnen leerlingen de werking van een grootkeuken ervaren onder deskundige begeleiding van een expert.